25 mrt 2013

Verwachtingsvol

De lente laat op zich wachten. We raken er wat door van slag. Ook de natuur. Vogels piepen, maar durven het nog niet aan om met volle overtuiging zingend hun nesten te bouwen. Het is alsof we allemaal, net als die vogels, verwachtingsvol de adem inhouden. Komt het goed?  Durf ik het aan? Ontluikt alles weer, of is de groei er echt uit?
Velen voelen door de macro-economische ontwikkelingen hun nesten daadwerkelijk wankelen. Het zingen gaat niet meer vanzelf.  We maken dit veel mee bij de mensen die we coachen. Veel ondernemers en praktijkhouders ervaren gevoelens van kou in plaats van lente.

En toch: ook al lijkt alles even dood, we weten: de natuur komt altijd weer tot leven. Kijk eens naar dit blije olifantje. Opfrissend geluk.  De lente leert ons verwachtingsvol te blijven. Niet op te geven. Ons niet in somberheid te verliezen. Een Chinees gezegde leert ons:  we kunnen niet voorkomen dat er vogels van verdriet landen op ons hoofd, we kunnen wel voorkomen dat ze er nesten bouwen..’

Soms heb je daarbij een steuntje nodig. Misschien vind je hieronder iets van je gading. Zodat het proces van ont-vouwen, ont-knoppen en ont-knopen niet alleen buiten jezelf, maar ook in jezelf kan plaatsvinden.
Wij denken dat Pasen dit symboliseert: OPSTAAN en tot bloei komen…

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.