16 sep 2012

Neem de tijd voor een opstelling in een Klokkenfabriek

Wij zijn in Schoonhoven gezegend met een prachtige klokkenfabriek, waar de mooiste klokken worden gemaakt. Deze inspirerende omgeving stimuleert mij om speciaal dáár met opstellingen te gaan werken. 
Op 1 oktober zal ik er een SPECIAL organiseren rondom het thema TIJD.
In onze maatschappij zijn de meeste activiteiten in de tijd georganiseerd: afspraken, actieplannen, werkplanning, enzovoorts.

Opstellingen lijken op zichzelf iets tijdloos te hebben. Bij een opstelling (familie-/organisatie-/loopbaan-/ of trauma) is alles aanwezig in de ruimte. Jijzelf, familieleden (dood en levend), abstracte zaken, doelen, opties, hindernissen, bronnen, enz. : ze staan in een opstelling allemaal bij elkaar.
Door representanten een andere plek te geven kan er in het hele systeem iets veranderen. De oplossing van een vraag kan soms in korte tijd aan het licht komen.  Het integreren van een opstelling vraagt vaak een langere periode. Dat wat er hier en nu speelt rondom een persoonlijk existentieel probleem kan op een prachtige wijze aan het licht komen. Neem de tijd eens voor een dagje aandacht voor je eigen zich herhalende thema’s.
En dat te midden van mooie oude en nieuwe klokken. En maak je geen zorgen: we zetten ze die dag even stil.
We nemen de tijd en de tijd zal het ons leren! Maar: laat het niet op z’n beloop en geef je hier op voor die eerste dag in oktober.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.