FritsOpstellingen zijn fascinerend effectief en mogelijk daarom zo populair.
Systemisch werk kreeg mij jaren geleden (2000) te pakken. Omdat ik zag dat het mensen goed doet en omdat het wérkt! Inmiddels is mijn ervaring, dankzij vele vlieguren en opleidingen, uitgegroeid tot degelijke kennis en kunde van het opstellingenwerk in al zijn facetten.

Ik doe het graag. Ik voel me betrokken bij elke vraag van deelnemers. Vanuit deze basis ontstaat er altijd, bijna wonderlijk moeiteloos, iets moois. Ik blijk in staat te zijn om perspectief te bieden in warm en goed geleide opstellingen. Zodat mensen daadwerkelijk antwoorden krijgen die leiden naar een oplossing.
Eén maal per twee maanden geef ik een open dagworkshop in een mooie ruime zaal in Amersfoort.
(Er zijn op dit moment een paar zalen waar ik graag werk in Amersfoort en directe omgeving. Bij de bevestiging van je deelname maak ik je dat bekend).
Op zo’n dag kunnen uitéénlopende existentiële vragen leiden tot verschillende soorten opstellingen, zoals:

  • loopbaan- en familieopstellingen
  • organisatieopstellingen (voor ondernemers en managers)
  • opstellingen getiteld ‘van trauma naar autonomie’
  • persoonlijkheidsopstellingen (opstellingen en enneagram)

Dagworkshops opstellingen

Al jaren: op of rondom de 11e van elke maand een dagworkshop opstellingen. Inmiddels overigens een maal per twee maanden.
Zie voor data de actuele agenda.
Een dagworkshop opstellingen is altijd een bijzondere en diepe ervaring.
Soms, als het passend is, speel ik zelf piano, of heb ik een artiest(e) uitgenodigd om rustige, wat meditatieve muziek ten gehore te brengen: een mooi en mild slot van een betekenisvolle dag.
Geef je op voor de eerstvolgende open dagworkshop!

Kort overzicht mogelijkheden in dagworkshops opstellingen

Een loopbaanopstelling laat je onder meer zien hoe jij je in wezen verhoudt tot je (loopbaan)-dilemma’s, je wensen, je potentieel en je doelstellingen. Zij kan je op een diep niveau helpen de juiste keuzes te maken
Een familieopstelling geeft goed zicht op achterliggende oorzaken van verstoorde verhoudingen en onbalans in het familiesystemen. Een familieopstelling kan een goed en liefdevol middel zijn, om deze onevenwichtigheid te helen en van verstrikkingen te ontdoen.
Een organisatieopstelling is een uitstekend middel om je bewust te maken van alle krachten die altijd onderhuids in een organisatiecontext leven. Een organisatieopstelling kan bijdragen aan procesversnellingen, daar waar je aan consultancy veel tijd en geld voor kwijt zou zijn.
In een ‘van trauma naar autonomie-opstelling (pdf) kun je je ontdoen van steeds terugkerende blokkade-gevoelens. Kleinere mini-trauma’s en ook ernstige traumatische ervaringen van vroeger kunnen in een dergelijke opstelling smelten, oplossen, waardoor autonomie kan groeien en nieuw perspectief ontstaat.
Persoonlijkheidsopstellingen zijn vooral bedoeld voor mensen die bekend zijn met het enneagram. Zij kunnen d.m.v. opstellingen doordringen in wat de ziel beroert, in de meer spirituele dimensies van hun persoonlijkheid.

Meer informatie over dagworkshops opstellingen

Om een indruk te krijgen van wat opstellingen zijn en het effect daarvan op mensen, kun je eens kijken naar een TV uitzending van 24 november jl. waarin Frits te zien is met een cliënt: De Verandering, een mooi document (25 minuten). (Typ bij zoeken in: Jan Hiensch. Of: het leven mag eindelijk geleefd worden)

Er is bij het werken met opstellingen sprake van een speciale werkwijze en overduidelijke effecten.
Lees dat eens.

Klik op de agenda om je op te geven voor een dagworkshop.
Wacht er niet te lang mee, want er zijn maximaal maar 12 plaatsen en de dagworkshops zijn meestal druk bezocht. Blijf niet rondlopen met existentiële thema’s als je er iets aan kunt doen!
Tip 1: Kijk eens naar de retraite die we 2 maal per jaar ergens in Europa organiseren.
We waren in oktober 2015 en van 20-27 mei 2016 in Calabrië (teen van Italiaanse laars). IN het voorjaar 2017 gaan we weer naar Frankrijk. Met mindfulness, opstellingen en wandelen/zwemmen e.d.!

Tip 2: Volg de masterclass systemisch coachen als je opstellingenwerk wilt toepassen in individueel werk (coaching, counseling, therapie of andere 1-1-begeleiding)

Leave a Comment