05 jun 2021

Zelfkennis met het enneagram (hoofd)

Er zijn vele wegen die naar zelfkennis leiden. Je kunt door schade en schande ‘wijs’ worden. Je kunt ook, vóórdat de wal het schip keert, wat dieper bij jezelf te rade gaan. Wie ben ik eigenlijk? Waar gaat mijn aandacht automatisch naar toe? M’n energie volgt altijd m’n aandacht. Da’s bij iedereen zo. Maar, wat drijft míj dan eigenlijk? Wat voor gedragspatronen kenmerken mij? En…zijn die patronen nog wel zo passend nu mijn situatie sterk is veranderd? Gaan ze nog óp of vragen zij om aanpassing, een update?
Een analyse van ‘wat maakt dat ik dingen doe, zoáls ik ze doe’, kan erg helpend zijn als dat voor jezelf duidelijk wordt in een enneagram diepte-interview.
Als enneagramcoach kunnen wij je, vanuit jouw persoonlijkheid, daarna goed verder begeleiden bij de vragen die je hebt.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.