20 jan 2013

werkvormen, wat spreekt jou aan?

De werkvormen in coachingsland lopen zéér uiteen. Coaches zijn op zoek naar wat het beste bij hen past. Actiemetaforen zijn fysiek-mentaal-emotionele werkvormen op maat van je cliënt. Ze worden door jouzelf gemaakt in nauw contact met je cliënt. In de afgelopen masterclasses bleek dat coaches die goed kunnen luisteren naar de vraag van de cliënt én die een natuurlijk gevoel voor beweging en spel hebben, goed uit de voeten kunnen met deze werkvormen.

Zij maken hun coaching nu veel interessanter omdat bewegen en lichaamservaring veel meer worden vermengd met gesprek. Zo worden cliënten ervarenderwijs bij hun probleem bepaald, maar ook verder geholpen via de actiemetafoor. Een actiemetafoor is, mits professioneel aangeboden,  een procesverdieper en een procesversneller naar meer balans.
In de praktijk leidt dit tot een sfeer van speelse (humorvolle) diepgang die veel mensen aanspreekt,  óók omdat praten en redeneren vaak tot niets (meer) leidt / heeft geleid.

Spreekt je bovenstaande aan?
Doe dan nog mee met de masterclass van vrijdag 15 en zaterdag 16 februari.
Kijk hier op wat je dat kan brengen. Je ziet daar ook wat filmpjes en het boek ‘Coachen met Actiemetaforen, in beweging met je cliënt’ (zie daar ook de recensies). Schaf je het boek aan, dan krijg je via de code er in zelfs korting op de deelnameprijs.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.