03 dec 2015

Verhalen luisteren…

Luisteren naar levensthema’s.
Existentiële thema’s zijn onderwerp van vertellen & luisteren in ‘Tot Verhaal Komen‘.
Een serie van maandelijkse of tweewekelijkse bijeenkomsten in een gesloten groep waarin we lijn en orde scheppen in ons eigen leven.
De wanorde, de chaos, de onmacht en onzekerheid voorbij. In de stille, luisterende aandacht van de ander word je echt gehoord en echt gezien, bevestigd.
Ieders verhaal resoneert bij ieder groepslid, dus ook bij jou, omdat de thema’s die aan de orde komen zo diep menselijk zijn.

In de groep ‘luisteren we elkaar tot spreken’ over de diepere thema’s uit/in ons leven.
Als je zonder masker over je thema’s vertelt aan echt luisterende anderen, dan schep je orde in jouw leven.
Het leven wordt jezelf en anderen een beetje meer duidelijk. Nieuwe betekenissen komen aan het licht, die je eerder nog niet zo zag.
Daarbij maakt het deemoedig en mild als je je inleeft in de levensthema’s van anderen. Het relativeert je eigen situatie.
Je kunt je eigen thema’s beter plaatsen in het grotere geheel en zo je wilt, in een Groter Verhaal. Dit vertellen van en luisteren naar levensverhalen heb ik in mijn coaching van/met cliënten altijd als boeiend en belangrijk ervaren. Ter voorbereiding op Tot Verhaal Komen heb ik een pilot-groep gehad. De deelnemers waren enthousiast over de aanpak en de effecten op de betekenisgeving in hun persoonlijk leven. Wil je zelf eens mee doen of ken je iemand aan wie je dit als cadeautje wilt aanbieden, klik dan op Tot Verhaal Komen! voor nog meer informatie.

 

 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.