10 aug 2014

Soepel schakelen

Het afgelopen half jaar rolden we van de ene gebeurtenis in de andere. Het lag voor een deel aan ons eigen programma maar vooral overkwam het ons. Ik leerde er van dat het leven steeds opnieuw vraagt om soepel te (kunnen) schakelen. Vanuit een vertrouwen dat dingen lopen zoals ze moeten lopen. Ook al zijn ze niet altijd prettig. En er dan toch de waarde van in kunnen zien. Leven blijft zo een kunst.

Wat er op dit moment echter in de wereld gebeurt en onlangs gebeurde, daar zijn geen mooie woorden voor. Daar past alleen bescheidenheid en mededogen.

Terugkijkend:

 • In april vierden wij samen met ruim honderd deelnemers ons 4e lustrum dat een ‘hemels’ feest is geworden. Een van hen verwoordde de sfeer met de woorden:

“Zo onverwacht, als een cadeautje, kreeg ik een kijkje in jullie werk en leven van de afgelopen jaren. Maar ik wist mij ook deelnemer van een avontuur dat langs de randen van de hemel ging en langs de randen van ook mijn bestaan. De sterrenstof in trilling gebracht“.

 • In mei vertrokken we met 18 mensen naar Noord-Frankrijk voor een 4 daags programma met Opstellingen en Mindfulness. Naast heel veel gezelligheid waren deze dagen vol van helende ervaringen en gesprekken die er toe deden.

 Kijk naar reacties op deze retraite en geef je vast op voor volgend jaar: 10-13 mei

 • In juni voelden we veel verwantschap met al die mensen die nog vóór de vakantieperiode veel op hun bordje hadden en alles zo goed mogelijk wilden afronden (o.a. onze masterclass systemisch werk en opleiding enneagram).
Suze Luka

Suze Luka

Naast al deze werkgerelateerde zaken gebeurde er iets wat je een wonder zou kunnen noemen:

 • Op 1 juli werd onze kleindochter Suze Luka geboren. We zijn er nog steeds verwonderd over als we haar zien, zó mooi en zó kwetsbaar klein. We zijn natuurlijk heel erg blij. En ja, zo schuiven we nu als grootouder op in de familielijn.
  Een nieuwe generatie is geboren!
 • Een paar dagen na deze gebeurtenis werden we behoorlijk overrompeld door het bericht dat we op korte termijn onze stek op het Havik moesten verlaten. Onze beoogde tweejarige onderhuurovereenkomst met Talent First, werd vrij onverwacht onderbroken door hun eenzijdige beëindiging van het huurcontract met de oude Bakkerij.
  Overigens wordt Havik 21 nu  het domein van Jan en Arianne van Wijk die het met hun zaak www.soberenstoerwonen.nl een mooie bestemming geven. Wij wensen hen veel succes. We verlaten het Havik dus binnenkort en hebben inmiddels dankzij intensief  speurwerk, per 1 september een andere historische  plek in Amersfoort gevonden:
  We gaan soepel schakelen naar Muurhuizen 165. Een rijksmonument uit 1600.
  We zullen hier vooral coachen. Ondernemers en praktijkhouders.
stadsring 137

stadsring 137

Voor de cursus mindfulness en voor de maandelijkse opstellingendagen hebben we aan Stadsring 137 ook iets heel speciaals gevonden. Daar is ook ruimte voor de masterclass systemisch coachen.

 

 

 

Hieronder zie je een samenvatting van onze agenda van komend najaar.

Training mindfulness vanaf 10 september a.s. tot 5 november (met week herfstvakantie).

Dagworkshops Opstellingen op 11 september11 oktober11 november en 11 december.

Masterclass Actiemetaforen op 10 en 17 oktober. 

Masterclass Systemisch Coachen op donderdagen 25 sept, 2, 16, 30 okt, 13 en 20 nov.

Mindfulness in Coaching op 21 t/m 23 november.

Retraite in Noord Frankrijk van 10 tot 13 mei 2015.

 

We wensen je een mooie voortzetting van deze zomer! 

Frits & Renske

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.