Reacties van deelnemers op de mindfulness training van Renske.
Omdat er inmiddels zo veel 8-weekse trainingen zijn gegeven is het ondoenlijk alle quotes hier te vermelden. Hieronder tref je wat van de eerste reacties uit 2009: 

‘Het is geweldig wat ik hier ervaren heb. Het kostte mij wel veel moeite om de tijd vrij te maken voor de oefeningen thuis, wat gewoon niet altijd lukte.  Toch heb ik geleerd, tijdens deze acht weken, om anders om  te gaan met de hectiek van de dag en met de situatie in mijn privé-leven.  Ik heb vooral geleerd dat de adem mij sterk ondersteunt, juist als ik stress ervaar. En..ik slaap beter. Bedankt voor de persoonlijke aandacht en goeie begeleiding’.
(Ton, ondernemer)

‘Ik heb handreikingen gekregen om iedere keer als ik teveel in gedachten verstrikt raak, in mijn ‘rotonde-denken’ , dan weet ik wat ik moet doen.
Ik ben milder en opmerkzamer geworden.
Ik vond de training erg zorgvuldig en ook de documentatie.’
(Evelien, adviseur en trainer)

‘Heb het fijn gevonden met jullie en ben geïnspireerd door Renske om mij weer extra gewaar te zijn van wat zich in, en buiten mij afspeelt. Dat ik niet zomaar hoef te reageren conform mijn primaire automatisme, maar ruimte kan geven aan wat zich voordoet’. 
(Teeja, communicatietrainer)

‘Ik heb meer contact gekregen met mijn lichaam door de oefeningen.
Zodat ik me eerder bewust ben van stresssignalen. In mijn werksituatiemaak ik nu eerder pas op de plaats. Zonder deze training had ik nooit die discipline op kunnen brengen.Mijn partner is bovendien enthousiast over hoe ik nu anders met zaken omga.’
(Dick, manager)

‘Ik ben me door deze training vooral zeer bewust geworden van een ‘moeten’. Nu ik me dat bewust ben, plan ik de dingen beter waardoor ik meer in het nu en in kalmte kan zijn. En de dingen die ik eigenlijk niet leuk vindt, doe ik nu anders,  bewuster, zodat ik ze gek genoeg niet meer ervaar als klussen die ‘moeten’ .
(Margriet, huisvrouw, echtgenote en moeder)

‘Ik was bang voor mijn adem. Had last van hyperventilatie.
Alleen het woord ‘adem’ triggerde me al.
Nu heb ik daar geen last meer van en kan ik rustig blijven.
Mijn ademstroom gaat zijn eigen weg en daar hoef ik verder niks in te forceren. Ik ben alleen maar lovend, vooral ook over de begeleiding’.
(Dineke, secretaresse)

‘Voordat ik aan deze training begon kon ik mij niet meer concentreren.
Ik was bang om weer in een ernstige burnout te raken. Ik heb in deze 8 weken geleerd om meer in het hier en nu te zijn en te relativeren. Tot mijn verrassing is mijn concentratievermogen weer terug! En heb ik een klus weer met succes kunnen afronden. Maar vooral: ik ben me bewuster geworden van alle innerlijke reacties en signalen zodat ik als een vrij mens kan handelen.’
(Herman, eindredacteur)

‘Ik ben erg tevreden over deze training.Als ik thuis last heb van zorgen dan weet ik wat ik moet doen om weer die innerlijke rust te ervaren. Ik ben blij dat ik de moeite genomen heb om iedere week vanuit Tilburg naar Schoonhoven te rijden. Ik vond de persoonlijke aandacht waardevol.’
(Samenwerkingspartner eigen bedrijf.)

‘Het is geweldig wat ik hier ervaren heb. Het kostte mij wel veel moeite om de tijd vrij te maken voor de oefeningen thuis, wat gewoon niet altijd lukte.  Toch heb ik geleerd, tijdens deze acht weken, om anders om  te gaan met de hectiek van de dag en met de situatie in mijn prive-leven. Ik kan meer accepteren hoe het nu is, ondanks de ernstige ziekte van mijn vrouw en heb weer meer zin in mijn werk gekregen. Ik heb vooral geleerd dat de adem mij sterk ondersteunt, juist als ik stress ervaar. En..ik slaap beter. Bedankt voor de persoonlijke aandacht en goeie begeleiding’.
(Ton, ondernemer)

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.