Wat maakt de combinatie van Frits van Kempen
en Renske van Berkel zo uniek?

Frits van Kempen en Renske van Berkel bieden nieuw perspectief in coaching en opleiding. We doen dat al sinds 1994
Wij coachen ondernemers als ook leidinggevenden, stafmensen en toenemend ook particulieren.
Wij hebben tot 2019-2020 jarenlang coaches opgeleid tot bekwame professionals in actiemetaforen, enneagram, systemisch werk en mindfulness.

We hebben een missie die voor ons veel waarde heeft en voor anderen veel betekent.

In april 2014 vierden we ons twintigjarig jubileum in een feestelijke bijeenkomst met als thema ‘hoe ziet de hemel eruit?’
Hier zie je een korte video impressie daarvan vanuit ons toenmalig pand aan het Havik in Amersfoort.

Wij zijn gastvrij en hebben een luisterend oor
95%
Onze persoonlijke betrokkenheid in relatie tot je vraag en situatie
en onze professionele benadering daarvan
90%
Ondanks onze brede ervaring is voor ons
elke opdracht nieuw
92%
Een feilloos aanvullend op elkaar ingespeeld zijn
84%
Onze up-to-date ervaring met coaching en ontwikkeling
92%
Onze drive om mensen letterlijk in beweging te brengen
100%
Onze professionele achtergrond en levenservaring
87%

Renske van Berkel

 • Het welzijn van mensen gaat mij ter harte. Als coach en leersupervisor (LVSC) geef ik daar graag op een of andere wijze vorm aan. Zowel individueel als in kleine groepjes (intervisie of leersupervisie).
  Sinds 2007 werkte ik ook als gecertificeerd mindfulness trainer (C.E.T.) Ik ben opgeleid door het Instituut voor Mindfulness e.a.
  Het hele jaar door verzorgde ik 8-wekelijkse trainingen die mensen helpen beter om te gaan met de waan van alledag. Daarnaast gaf ik speciale driedaagsen, mindfulness in coaching, speciaal voor coaches, counselors en andere begeleiders. Het is mooi om te zien hoe mindfulness daadwerkelijk zorgt voor geluk en wijsheid. In 2012 schreef ik het boek Mindfulness in Coaching dat door Boom-Nelissen is uitgegeven.
  Ook organisaties doen een beroep op mij waar het gaat om stressreductie via mindfulness. Het is mijn passie.
  Daarnaast werk ik veel met het Enneagram. Al in 2002 schreef ik het boek Coachen met het Enneagram (uitgeverij Kluwer) en was mede-initiator en opleider van de Nederlandse Opleiding Tot Enneagramcoach (NOTE.)
  Inmiddels heb ik sinds 2018 langzamerhand mijn activiteiten wat afgebouwd en heb ik mij toegelegd om op een andere wijze gestalte te geven aan onze missie. Zie hier een laatste update van mij anno 2022. Ik zie ernaar uit je, hoe dan ook, eens te ontmoeten.

Frits van Kempen

 • Na de opleiding lichamelijke opvoeding volgde ik opleidingen in de psychomotorische therapie, psychologie, orthopedagogiek (doctoraal).
  Ik specialiseerde mij in diverse therapie-richtingen, systemisch werk, enneagram en coaching. Via intervisie en ‘education permanente’ blijf ik alert.
  Werkervaring heb ik als psychomotorisch therapeut (13 jaar), orthopedagoog/sectormanager (5 jaar). Sinds de start van Van Kempen Impuls in 1994 bied ik impulsen tot inspiratie voor mens en organisatie. Ik voel mij naast opleider vooral coach. Na het met alle zintuigen luisteren, kom ik via ‘procesversnellers en procesverdiepers’ tot de kern, o.a. via actiemetaforen en opstellingen (systemisch coachen). In masterclasses heb ik met veel plezier grote aantallen coaches en professionals opgeleid in deze specialisaties. Ook publiceerde ik het één en ander (zie hier), waaronder ook het boek Coachen met Actiemetaforen
  Via de NOTE droegen Renske en ik al vroeg bij aan de verdere bekendmaking met het enneagram als zelfkennis instrument  Om deskundigheidsbevordering te garanderen voor onze gecertificeerden stichtten we het platform voor enneagram-professionals (PEP) op. Dit fungeert nog steeds als een boeiend platform voor afgestudeerde enneagramcoaches in Nederland. Mijn lange registratie als European Masterpractitioner (hoogste graad NOBCO/EIA/EMCC) heb ik vorig jaar nog om laten zetten naar ‘Nestorcoach’. Dit omdat mijn aandacht toch het meest naar coachen uitgaat. Met name het coachen van mensen met existentiële thema’s en problemen. Meer dan twaalf jaar coachte ik, via de Amersfoortse, mensen, vooral ondernemers, met psychische, psychosomatische, psychiatrische en burn-out-problemen.
  Ik doe dat nu ‘wat rustiger an’, maar existentiële kwesties blijven mijn passie houden. Ik zal daarin zeker nog een aantal jaren coachen.
  Zeker ook in combinatie met het vaak ontroerend mooie werken in dagworkshops opstellingen. We keep in touch!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.