21 okt 2012

’t Is alles aandacht

’t Is alles aandacht wat de klok slaat. Wij wonen in Schoonhoven waar ieder kwartier de klokken van zich laten horen.  Het carillon van het stadhuis en de grote klokken van de dikke kerk roepen beurtelings om aandacht. De intentie daarbij was van oudsher  de mens op te roepen tot stilstaan en voor een moment je naar binnen te richten. Niet zo’n gek idee eigenlijk. Als je vanaf nu een klok hoort luiden in je omgeving zou je je voor even naar binnen kunnen richten. Een moment stil zijn…
Al die momenten bij mekaar opgeteld geven ruimte. Net zoals we ruimte ervaren als een ander ons echte aandacht geeft.  Echte aandacht is in feite energie die opent, verzacht en liefde laat stromen.  En..
Waar aandacht naar toe gaat volgt de energie vanzelf.

Comments

  • wilma huiskamp
    31 oktober 2012 Beantwoorden

    dag Renske,
    dank voor je mooie beschrijving van het klok-gelui ! Afgelopen herfstvakantie waren wij in het klooster in ter Apel, aan de grens bijna met Duitsland waar de stilte zowel in de ruimten binnen voelbaar was en het kokkengelui zo paste, maar dezelfde stilte zich buiten voltrok in de herfst in het omliggende bos. Mooi, die stilte….zo helend.
    lieve groet, Wilma

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.