Hoe je het ook wendt of keert: de seizoenen vormen onze meest intieme band met de natuur.
Met het Heelal, zelfs. We ervaren de majestueuze beweging van de aarde om de zon nergens directer dan met het wisselen van de jaargetijden.
Het is dan ook geen toeval dat deze zonnewenden al in de oudste religies een speciale plaats innemen. De belangrijke feesten zijn vaak aan het einde van zomer (oogstfeesten), het begin van de winter, het begin van de lente en op de langste dag.

Frits van Kempen, in de rol van ritueel-begeleider, heeft samen met Neerlands bekendste gambist en Edisonwinnaar Ralph Rousseau een programma opgezet om deze overgangen van de seizoenen met u te vieren. Dat doen we met een vijftal concerten, van midzomernacht tot midzomernacht, steeds op de wisseling van de seizoenen.

Net zoals de seizoenen zullen de concerten een zeer wisselend karakter hebben, maar de klank van de viola da gamba, meditatie en de verhalen van Ralph zullen steeds een hoofdrol spelen. Het optreden aan het begin van de herfst was een try-out van Ralphs programma “Talent voor toeval”.
Aan het begin van de winter (op 21 december 2018) is er een ligconcert om onszelf te sterken voor de koude maanden.

Op 21 maart 2019 (het begin van de lente) is er in een pastorie met mooi buitenterrein een Lenteconcert met rituelen.

Het midzomernacht-concert is op 21 juni 2019 en zo gepland, dat we tijdens het concert de zonsondergang gaan meemaken op de langste dag van het jaar. Dat concert zal plaatsvinden in Koetshuis Randenbroek

Na een prachtige avond bij zonsondergang op de langste dag van het jaar, zijn we nu weer verder in de tijd. De zon staat recht boven de evenaar en markeert op 21 september een nieuwe periode, die van de herfst.  Het kan heel fijn zijn om op of rond dat tijdstip een ligconcert te ontvangen en een passend ritueel te doen om de zomer achter ons te laten en de eigen unieke charme van de herfst te verwelkomen. Dus kom op zaterdagavond 21 september naar dat koetshuis Randenbroek!