Hoe je het ook wendt of keert: de seizoenen vormen onze meest intieme band met de natuur.
Met het Heelal, zelfs. We ervaren de majestueuze beweging van de aarde om de zon nergens directer dan met het wisselen van de jaargetijden.
Het is dan ook geen toeval dat deze zonnewenden al in de oudste religies een speciale plaats innemen. De belangrijke feesten zijn vaak aan het einde van zomer (oogstfeesten), het begin van de winter, het begin van de lente en op de langste dag.

Frits van Kempen, in de rol van ritueel-begeleider, en Ralph Rousseau, Neerlands bekendste gambist en Edisonwinnaar, hebben een programma opgezet om deze overgangen van de seizoenen met u te vieren.

Dat doen we met een vijftal concerten, van midzomernacht tot midzomernacht, steeds op de wisseling van de seizoenen. Net zoals de seizoenen zullen de concerten een zeer wisselend karakter hebben, maar de klank van de viola da gamba, meditatie en de verhalen van Ralph zullen steeds een hoofdrol spelen.

We hebben inmiddels 5 meditatieconcerten met rituelen voltooid en onze samenwerking was zo inspirerend dat we er mee door gaan.

Kom op zaterdag 21 december om 19.45 uur binnen in Koetshuis Randenbroek.
Kom ook op zaterdag 21 maart om 19.45 uur naar het Koetshuis Randenbroek

We starten steeds precies om 20.00 uur en sluiten af om 22.00 uur

Leuk om te lezen: een artikel in het AD van 21 november jl.