Mindfulness in Coaching is een driedaagse training voor professionals, die gericht zijn op het 1:1 begeleiden van mensen. Tijdens deze driedaagse maak je kennis met mindfulness als methodiek en levenswijze. De opgedane ervaringen kunnen direct worden toegepast in de eigen begeleidingspraktijk. De driedaagse blijkt bovendien zeer geschikt om te beoordelen of je daarna nog een langduriger opleiding zou willen volgen tot mindfulnesstrainer voor groepen.

Inhoud driedaagse Mindfulness in Coaching

Oefeningen worden afgewisseld met theoretische informatie.
De geschiedenis van mindfulness en de inbedding ervan in de boeddhistische traditie komt eveneens aan de orde.  Steeds weer proberen we tijdens deze training een vertaalslag te maken naar je eigen praktijk. Hiertoe worden uiteraard concrete instructies en leermomenten geboden.
Tot slot is Mindfulness in Dialoog (Insight dialogue) een fascinerend onderdeel tijdens deze afwisselende dagen.

Collegiale uitwisseling en het delen van de persoonlijke ervaringen is onderdeel van het proces. De stilte in jezelf en het NU zijn deze dagen je leermeester.
Je oefent vanuit het perspectief van vriendelijke aandacht bij alles wat je in en buiten jezelf aantreft. Van moment tot moment.
Werkend vanuit deze verbinding krijg je handreikingen voor het werken met cliënten.
Hoe kun je onbevangen waarnemen? Hoe voorkom je tegenoverdracht?
Hoe ga je zelf om met veranderingen en weerstand in het leven? Wat ervaar je erbij?
Hoe ondersteun je je cliënten bij veranderingen en weerstand?
Hoe kun je lichaamsgerichte vormen combineren met mindfulness om aandacht voor hoofd-, hart- en buikcentrum te doen ervaren?
Deze training is voortdurend in ontwikkeling om de kwaliteit te borgen en om jouw cliënten tot hun recht te laten komen.

Bij de eerstkomende driedaagse maandag 7, dinsdag 8 en woensdag 9 October 2019 zal er vanuit meerdere invalshoeken worden gewerkt. Zo komt mindfulness in 1:1 coaching of supervisie nog meer tot haar recht…
Zie hier de brochure van Mindfulness in Coaching. De investering voor deze driedaagse training is € 595,- vrij van BTW ivm vrijstelling i.h.k.v. CRKBO en inclusief boek Mindfulness in Coaching, volledige verzorging zoals koffie/thee en 3 maal lunch.

Door wie?

Renske van Berkel, mindfulnesstrainer 2Deze driedaagse training wordt gegeven door Renske van Berkel, ervaren en gecertificeerd mindfulnesstrainer, coach en leersupervisor.
Zij voltooide de opleiding tot mindfulnesstrainer inclusief supervisie bij het Instituut voor Mindfulness. Zij volgde een teacherstraining voor interpersoonlijke mindfulness bij Gregory Kramer, oprichter van de Metta Foundation. Ook werd zij toegelaten tot een training van Florence Meleo-Meyer, senior teacher en co-director van het Center for Mindfulness University of Massachusetts.
Sinds de tachtiger jaren is Renske gericht op uiteenlopende vormen van westerse en oosterse spiritualiteit.  Zij bezocht onder meer trainingen bij Goenka, Almaas, het Vipassana Meditatie Centrum Dhamma Pajjota te Dilsen (Be),het Trappistenklooster te Zundert en Shambhala.  Zij is naast mindfulnesstrainer/opleider, jarenlang opleider voor de Nederlandse Opleiding Tot Enneagramcoach, (NOTE) geweest. Zij werkt nog altijd als coach en geregistreerd (leer)supervisor.

Mindfulness in Coaching: voor wie?

Voor coaches, counselors, supervisoren, therapeuten, geestelijk verzorgers en overige begeleiders die mindfulness op een verantwoorde wijze willen toepassen in hun eigen praktijk.
De driedaagse training Mindfulness in Coaching vindt plaats in het Coachhuis te Leusden.

Deze oude villa grenst aan landgoed den Treek en heeft een prachtige ligging. Er zijn voldoende parkeerplaatsen en zij is goed bereikbaar.

Eerdere gelegenheden:

Aanmelding Mindfulness in Coaching:

Klik op bovenstaande link(s) om je op te geven en je plaats te reserveren of mail naar renske

De eerstvolgende training is nu op 7, 8 en 9 October 2019
Voor onze algemene voorwaarden klik hier.
U kunt zich ook aanmelden via ons inschrijfformulier.
Ervaar mindfulness in coaching ‘aan den lijve’ en oefen samen met collega’s voor je eigen praktijk!
We kunnen je zo nodig overnachtingsmogelijkheden adviseren in Leusden of Amersfoort.

PE-punten

De NOBCO honoreert deze training volgens de nieuwe regeling met 6 PE punten (code 140918-VKI-047)
De ABvC honoreert 19 PE punten.  De LVSC geeft 6 PE-punten

Terugkomdag Mindfulness in Coaching

Klik hier voor meer informatie!

Meer algemene informatie

 • Het nieuwe boek van Renske van Berkel, Mindfulness in Coaching, is sinds juli 2013 op de markt (zie filmpje). Het werd uitgegeven door Boom-Nelissen. Je kunt het boek hier bestellen.
 • Renske's nieuwe boek

  Renske’s nieuwe boek

  Heb je weinig tijd nu? kijk op het korte filmpje (ruim 2 min.)
  Lees ook het artikel in Forum en/of in de Coachinggids 2010.

 • Hier vind je de feedback van deelnemende coaches die je al voor gingen.
 • Mail Renske of bel haar als je nog meer info wenst: 06-17477511

Tips

Bezoek ook de terugkomdag van de driedaagse op datum die volgt.

Kijk eens naar de 8-wekelijkse mindfulnesstraining.

Comments

 • Mariëtte
  3 december 2015 Beantwoorden

  Wat een verrijking, deze driedaagse Mindfulness in Coaching. In aandacht zijn, ofwel je zijnsmodus, dat is een groot goed èn waarvan ik geleerd heb dat iedere keer weer opnieuw te ervaren. Ik heb Renske als een uiterst fijne en professionele coach ervaren die ons waardevolle handvatten heeft gegeven om zelf in de praktijk te kunnen brengen. Het bij de cursus verstrekte boek van Renske is daarbij een goed hulpmiddel waar ik op terug kan vallen als ik het eventjes niet meer weet. Ik zou zeker anderen aanraden deze training te volgen.

 • Stefie
  25 november 2015 Beantwoorden

  De driedaagse training Mindfulness in Coaching heb ik als bijzonder waardevol ervaren.
  Waardevol voor mijn werk als supervisor met studenten, omdat ik concrete handreikingen heb gekregen. Alleen al de “inzichtgevende meditatie in communicatie”, is zo helder en ondersteunend in de dialoog tijdens supervisie. De driedaagse was ook waardevol voor mijn persoonlijk leven, waarbij vooral de acht houdingsfactoren van mindfulness mij weer een stapje dichter bij “een beetje zen worden” hebben gebracht. Met dank aan de fijne groep met open, oprechte mensen en de deskundige, aandachtige begeleiding van Renske van Berkel.

 • Linda
  20 november 2015 Beantwoorden

  Mooie locatie en heerlijk eten voor zeer redelijke prijs.
  Mooie balans tussen praktijk en theorie waardoor ik het goed kan toepassen.
  Zeer ervaren trainer en mooie groepsdynamiek. Renske, bedankt voor het inspirerende weekend

 • Ingrid
  20 november 2015 Beantwoorden

  “Kunnen we zo open zijn dat alles er ook mag zijn”? Dit was een van de vele mooie uitspraken van Renske tijdens onze 3-daagse training. Renske wist in de training Mindfulness in coaching deze uitspraak met onze groep ook in de praktijk te brengen. Een prachtige, leerzame ervaring.
  De training is verder een mooie mix van oefenen, kennis opdoen, je laten voeden met prachtige teksten en het ervaren van de kracht van stilte. De dagen vlogen voorbij. Na de training heb ik meteen een aantal oefeningen in de sessies met mijn coachingklanten toegepast. De reacties waren superpositief. Mindfulness in coaching is voor mij dus een geweldig mooie en nuttige training gebleken die ik anderen ook aanraad.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.